Mina tankar om


TANKEN

Det blir inte alltid som jag tänkt. För tanken var en portfolio. Men någonstans så kände jag att resan till bilden är lika intressant, om inte mer. Och resan, kalla det inspiration, hittar jag där det känns. I arkitektur, i natten med ett barn i famnen, i en fåtölj som ger mig ha-begär, i ett typsnitt, i mötet med en främling, i tanken på hur det skulle låta om Gunde Svahn pratade skånska eller i en fantastiska hotellobby i Miami. Om allt det här, och lite mer, tänkte jag skriva om här. 

Nej det blir inte alltid som jag tänkt. Ibland blir det bättre.  

Att jobba hemifrån, utomlands

Att jobba hemifrån, utomlands

Presidenten (min son Bill) sover i rummet med utsikt över havet, inte för att man ser utsikten så här dags, utan det enda man ser i mörkret är två datorskärmar. Ljudet från havet och fingrar som rör sig över tangenterna i takt med tonartshöjningarna på Melodifestivalen. Klockan är sent och här sitter jag och min man och jobbar. Vi brukar nästan aldrig jobba hemifrån men under tiden i Nya Zeeland så har vi fått jobba lite när det funkar och just idag råkar det funka först på kvällen.

det enda man ser i mörkret är två datorskärmar, ljudet från havet och fingrar som rör sig över tangenterna i takt med tonartshöjningarna på Melodifestivalen

Det känns ovant hela grejen, att jobba hemifrån alltså. Jag är van att lämna på dagis, gå till mitt kontor, jobba och sen gå hem och dricka vin i soffan (näää inte vin varje dag så klart). Att jobba hemifrån är lite av ett tids pussel där man tappat några bitar långt in under soffan. Man har så mycket tid (pusselbitar) men ändå svårt att hitta en bra tid att jobba. Stranden och solen lockar liksom plus att jag får lite dåligt samvete mot Bill när jag går ifrån, vilket är sjukt dumt att få, men, men... 

I alla fall. Ska skriva ett längre inlägg om upplägget men här är några korta reflektioner jag gjort so far... 

PLANERA MER. Det tog oss säkert 4 veckor innan vi kom fram till en lösning som funkade för oss. Jag upplevde att jag hade större behov av att sitta ostört än Henrik som kunde jobba lite med datorn i köket medan jag gärna ville gå iväg och sitta på något fik. Nästa gång kommer vi snacka ihop oss mer så vi får tydligare dagar/tider för jobb. I kort drag så kom vi fram till att det som funkar bäst för oss är att jobba mörk tid och när solen är framme köra familjetid. 

DET BLIR INTE SOM HEMMA. Jag ska vara ärlig, tempot och att vara ihop med familjen dygnet runt gör mig otroligt rastlös (och galen). Jo man får bli galen på sin familj. 

NJUTA MER. Vi springer mellan dagis, jobb och vab i vardagen hemma. Jobba på det här sättet innebär inte bara sena jobbkvällar utan också att vi kan göra spontana utflykter, glassäventyr och skapat minnen för livet ihop. 

anna-rostrom.jpg
Uppvaktning undanbedes

Uppvaktning undanbedes

Tanken

Tanken