Mina tankar om


TANKEN

Det blir inte alltid som jag tänkt. För tanken var en portfolio. Men någonstans så kände jag att resan till bilden är lika intressant, om inte mer. Och resan, kalla det inspiration, hittar jag där det känns. I arkitektur, i natten med ett barn i famnen, i en fåtölj som ger mig ha-begär, i ett typsnitt, i mötet med en främling, i tanken på hur det skulle låta om Gunde Svahn pratade skånska eller i en fantastiska hotellobby i Miami. Om allt det här, och lite mer, tänkte jag skriva om här. 

Nej det blir inte alltid som jag tänkt. Ibland blir det bättre.  

Att jobba med skuggor

Att jobba med skuggor

Jag har under många år strävat efter att skapa bilder med jämt ljus (tänk utan skuggor) men nu sitter jag här som en tant, som har gått från att avsky oliver och blåmögelost till att älska det. Jag är besatt, jag älskar skuggor, inte ögonskuggor alltså utan skuggor i bilder. Jag har med andra ord helt ändrat smak. Och som ett led i denna förvandling så smakar jag skuggor i alla dess former.

Gjorde en plåtning på Nya Zeeland där jag försökte jobba med sidoljus och skapa lite mjukare skuggor för att få till en mjuk övergång. Svårigheten var att få till färgerna på ett snyggt sätt i skuggpartierna, blev olika temperatur i bilden. Men efter att jag drog för gardinerna så fick jag samma varma ljus i hela bilden (vilket jag ville ha). 

Inspirerande helt klart. Ska rigga en till plåtning där jag jobbar med skarpare skuggkanter och se hur skillnaden blir. Over and out från blåmögel Skuggan.

Ni vet tanten som har gått från att avsky oliver och blåmögelost till att älska det
Bästa kontoret på Ekerö

Bästa kontoret på Ekerö

Hyra hus i Mexico - Tulum

Hyra hus i Mexico - Tulum