Mina tankar om


TANKEN

Det blir inte alltid som jag tänkt. För tanken var en portfolio. Men någonstans så kände jag att resan till bilden är lika intressant, om inte mer. Och resan, kalla det inspiration, hittar jag där det känns. I arkitektur, i natten med ett barn i famnen, i en fåtölj som ger mig ha-begär, i ett typsnitt, i mötet med en främling, i tanken på hur det skulle låta om Gunde Svahn pratade skånska eller i en fantastiska hotellobby i Miami. Om allt det här, och lite mer, tänkte jag skriva om här. 

Nej det blir inte alltid som jag tänkt. Ibland blir det bättre.  

Nordiska Kök for the win

Nordiska Kök for the win

Tänk dig ett kontorshotell som är mer som ett hem. En plats där kaffet smakar lite bättre, kollegorna är lite roligare och vardagsrummet lite mer kreativt. Där har ni mitt kontor på Ekerö. Gänget som sitter här, mestadels egenföretagare, skulle kunna beskrivas som en hybrid mellan en stålgjuteri direktör, en lycklig Bergman filmare, en minimalist flytta-vas inredare, en dansk möbelproducent, en bunt fotografer och så ett kreativt geni som skapat Sveriges snyggaste kök på det. 

Denna hybrid av människor är lika galen som den är genialisk. Vissa dagar uträttas stordåd och andra dagar får man vara glad om man lyckas producera en kopp kaffe. Men det är precis det som är så jävla skönt med den här kontors hybriden. Man är lika omtyckt oavsett om man överträffar sig själv eller om man suger och mest kolla youtube klipp och googlar om delfiner har öron en hel dag.

Some days I amaze myself other days I look for my phone while talking on it

Men om det är någon som inte har googlat om delfiner har öron senaste månaderna så är det Johan, det kreativa geniet på Nordiska kök. Om man googlar hard-working så kommer det komma upp en bild på Johan. Googlar man räkfrossa kommer troligtvis en bild på Johan också men räkorna har inget med det här inlägget att göra. Däremot har Johan det. Och du. För nu finns nämligen möjligheten för dig att jobba med Johan (och alla andra på Nordiska kök). Jag kan intyga att du kommer få jobba hårt, du kommer få skratta, du kommer få skapa, du kommer få äta räkor på fredagar, men framför allt kommer du få vara med och skapa Sveriges i särklass snyggaste kök. 

Bröllopsfotograf med 300 i bagaget

Bröllopsfotograf med 300 i bagaget

Företagsfotografering och människan bakom yrket

Företagsfotografering och människan bakom yrket