Mina tankar om


TANKEN

Det blir inte alltid som jag tänkt. För tanken var en portfolio. Men någonstans så kände jag att resan till bilden är lika intressant, om inte mer. Och resan, kalla det inspiration, hittar jag där det känns. I arkitektur, i natten med ett barn i famnen, i en fåtölj som ger mig ha-begär, i ett typsnitt, i mötet med en främling, i tanken på hur det skulle låta om Gunde Svahn pratade skånska eller i en fantastiska hotellobby i Miami. Om allt det här, och lite mer, tänkte jag skriva om här. 

Nej det blir inte alltid som jag tänkt. Ibland blir det bättre.  

Jobbet bakom bilden

Jobbet bakom bilden

När en av mina bilder från något glassigt bröllop utomlands dyker upp på Instagram så kan du antingen tänka. 1. Vem hyr in en fotograf från Sverige för att åka och ta ett kort? 2. Får man gratis vin på bröllopen? 3. Fan man skulle ha blivit bröllopsfotograf. 

“Det är glassigt MEN det är inte semester”

Absolut, det finns både gratis vin och härliga destinationer. Det är glassigt MEN det är inte semester... Jag vilja därför visa hur en helg kan se ut för mig (och säkert för många andra frilansare/ fotografer) mest för att visa hur mycket jobb som kan ligga bakom om bild som flimrar förbi i ert flöde. Oavsett om det är en fotograf, en inredare, en stylist, bloggare eller ett stort företag som tillverkat en ny produkt som du scrollar förbi så finns det människor bakom som investerat sin tid och sitt hjärta. Människor som av en eller annan anledning blir glad av det där lilla hjärtat som flimrar till när du trycker på gilla.

För mig betyder det massot (även om jag knappt vill erkänna det) att någon gillar allt jobb som ligger bakom, som ger mig en klapp på axeln och säger, bra kämpat Anna.

Klicka på bilden nedanför för att se filmen.

Magiskt bröllop i Bodrum

Magiskt bröllop i Bodrum

Vill du veta mer om att jobba med bröllop utomlands?
Hur ser det ut på en bröllopsfotografering?

Hur ser det ut på en bröllopsfotografering?

Bröllopsfotograf med 300 i bagaget

Bröllopsfotograf med 300 i bagaget