Mina tankar om


TANKEN

Det blir inte alltid som jag tänkt. För tanken var en portfolio. Men någonstans så kände jag att resan till bilden är lika intressant, om inte mer. Och resan, kalla det inspiration, hittar jag där det känns. I arkitektur, i natten med ett barn i famnen, i en fåtölj som ger mig ha-begär, i ett typsnitt, i mötet med en främling, i tanken på hur det skulle låta om Gunde Svahn pratade skånska eller i en fantastiska hotellobby i Miami. Om allt det här, och lite mer, tänkte jag skriva om här. 

Nej det blir inte alltid som jag tänkt. Ibland blir det bättre.  

Bästa tipsen för dig som ska åka till Dubai

Bästa tipsen för dig som ska åka till Dubai

  • Boende: Vi bodde denna gång på Form Hotel och på Rixos Premium. Om vi börjar med Form, billigare alternativ om du gillar designhotell. Hotellet ligger i gamla Dubai vilket innebär att det inte är så kul runtomkring (många byggen). Men det är ett perfekt hotell att bo på om man planerar att göra utflykter men ändå vill kunna njuta av en härlig takpool (utan vin dock, hotellet serverar inget vin). Jag är kräsen när det gäller hotell (kanske ska tilläggas) så Form får inte mer än 3 stjärnor av 5. Rixos Premium ligger bra till och har egen strand, maten har lite kvar att önska och jag gillar inte att behöva slåss om solstolar. Så Rixos Premium får 3,5 stjärnor av 5. Plus för utsikt, läge, strand & fina rum.

  • Mat- Bästa stället vi åt på var OSH som ligger precis vid La Mer stranden i Dubai. Fantastisk mat, gott vin och bra service. Dessutom är hela strandpromenaden på La Mer härligt att strosa på med barn. Finns massor av saker att göra där och man får lite Los Angeles vibbar.

  • Strand- Dubai har flera stränder som är öppna för alla (inte bara hotellgäster) och min favoritstrand är La Mer. Området är fullt av restauranger och härliga fik och det finns massor av aktiviteter för barn. Om ni är sugna på vin så är det dessvärre bara OSH och Stars´n bars som serverar vin.

  • Att göra- Legoland, men välj en dag då värmen inte är i nivå med svettas som en gris. Inte njutbart att släpa runt sin avkomma i värmen. Åldersmässigt så passar stället för barn upp till 10år (eller äldre om barnet avgudar lego). Själva karusellerna är inte några vrålåk för en 10-åring men en 4-åring skriker som bara den av glädje. The Dubai mall Bästa köpcentret, eller dit vi alltid åker iaf. Gillar att man kan låna riktigt bra barnvagn vid informationsdisken så man slipper släpa på vagn om man har barn med trötta ben. Öken utflykt Vill ni ha något nära Dubai så åk till Bab Shams Dubai och käka middag i solnedgången och ta sen taxi hem (45 min enkel resa). Vill ni däremot ha den finaste öknen så måste man dra sig till Qasr Al Sarab Desert Resort men bo där då några nätter. Vill du inte bara njuta av öknen visuellt så kan du ta och köra en tur i öknen eller checka in på coolaste öken-campingstället .

Tre sätt att få inbjudande och varma porträtt

Tre sätt att få inbjudande och varma porträtt

Porträtt företag

Porträtt företag