Mina tankar om


TANKEN

Det blir inte alltid som jag tänkt. För tanken var en portfolio. Men någonstans så kände jag att resan till bilden är lika intressant, om inte mer. Och resan, kalla det inspiration, hittar jag där det känns. I arkitektur, i natten med ett barn i famnen, i en fåtölj som ger mig ha-begär, i ett typsnitt, i mötet med en främling, i tanken på hur det skulle låta om Gunde Svahn pratade skånska eller i en fantastiska hotellobby i Miami. Om allt det här, och lite mer, tänkte jag skriva om här. 

Nej det blir inte alltid som jag tänkt. Ibland blir det bättre.  

Företagsfotografering och människan bakom yrket

Företagsfotografering och människan bakom yrket

Kommer ni ihåg den där jobbiga reklamen ”jag är inte bara tandläkare, jag är mamma också”. Jag hade jävligt svårt för den reklamen. Såhär hundratre år senare så kom jag att tänka på henne, undrar vad hon säger idag? Jag är inte bara pensionerad tandläkare jag är mormor också? Fattar inte varför det är så viktigt i våran kultur att berätta vad vi jobbar med? Vi är fotografer, vi är poliser och med jobbet så kommer också en föreställning om hur vi är som personer så fort vi nämner vad vi jobbar med. 

Varför svamlar jag om det här? Tanken har nämligen slagit mig när jag fotograferat företagsporträtt hur jag porträtterar folk annorlunda baserat på vad deras yrke är trots att jag vet att folk inte är sitt yrke. Lägger man dessutom till aspekten kvinna/man så finns där också ramar för hur man fotograferar vilket är sjukt. Undermedvetet eller ej, nu ska jag utmana mig själv att lyfta fram personen i yrket inte yrket i personen.

Ps. När jag blir gammal så hoppas jag att jag har fått chansen att prova många yrken, arbetslivet borde vara som ett stort smörgåsbord där man får smaka från alla fat utan att man behöver ändra den man är. Ds

“Jag har haft många yrken men aldrig definierat mig som ett yrke”

Nordiska Kök for the win

Nordiska Kök for the win

Bästa kontoret på Ekerö

Bästa kontoret på Ekerö